Shkodra nën Bushatllinjët 1757-1831

Nga gjysma e shek. XVIII Mehmet Pashë Plaku, i derës së Bushatlijve, thirri për drekë pashën turk që sundonte Shkodrën dhe e mbajti aty peng duke e dëtyruar t'i shkruante Portës së Lartë se kishte ardhur koha që vendi të qeverisej nga sundimtarët vendas, kjo ndodhi me mbështetjen e lagjes Tabakë, që në kohë ishte … Continue reading Shkodra nën Bushatllinjët 1757-1831

Advertisements